21. august 2017

Slik er det å være intern i BDO!

Torunn Fjermestad

Torunn Fjermestad

HR-konsulent
E-post: [email protected]
Telefon: +47 908 86 851

Seks uker som summer interns i BDO er over, og om du trodde tiden gikk fort som student kan vi skrive under på at den ikke går noe saktere i arbeidslivet!

Siden forrige blogginnlegg, har Marte og Anisa fått bryne seg på oppgaver i avdelingen for strategi- og forretningsutvikling (SFU) og bidratt på kundeprosjekter i revisjon. I dette blogginnlegget er det Emil, Petter og Maria som gir dere et innblikk i deres tid som summer interns.

Varierte oppgaver i ulike avdelinger = god innsikt i bedriften

De tre første ukene av internshipet tilbrakte Emil og Maria i SFU. Maria har primært jobbet med å kartlegge digitalisering i advokatbransjen. Fremtidsutsiktene viser at maskinlæring gjør sitt inntog for fullt, og at kunstig intelligens vil revolusjonere advokathverdagen. Emil har arbeidet med nye løsninger for spesifikke kundesegmenter, og har snakket med potensielle kunder for å få innspill til hvordan BDO kan sikre verdi for de. I tillegg har han jobbet med en app for alle nyansatte som skal brukes i forbindelse med Camp BDO i Kitzbühel.

Petter har tilbragt hele perioden i avdelingen transaksjonsrådgivning (TAS), og har fått delta i en rekke spennende prosjekter. Avdelingen jobber mot et stort spekter av bransjer, og den leverer tjenester som blant annet Due Diligence og verdivurdering. Petters rolle har vært variert, og han har fått bidra med innsamling av data til interne databaser, finansielle analyser og rapportskriving. Slik har Petter fått innsikt i ulike bransjer, og virkelig fått oppleve hvordan teori fra skolebenken brukes i praksis.

Summer interns

På jobbtur til London med administrerende direktør!

Vi var så heldige at vi fikk dra på nok en spennende tur. Denne gangen gikk ferden til London sammen med selveste sjefen i BDO Norge, Trond-Morten Lindberg. På BDOs kontor i UK fikk vi innsikt i hvordan de arbeider for å møte fremtidige digitale utfordringer. Det må også nevnes at det var utrolig kult å tilbringe dagen med Trond-Morten, og være med i workshops for å diskutere BDOs fremtid med ham. Dagen ble avsluttet med en skikkelig fest.

Etter London-besøket har dagene har vært fullstappet med kundebesøk, analyser, revisjonsoppgaver og rådgivingscase. Kundebesøkene bød på roadtrips til Fredrikstad og Vestfold, hvorav den ene ble av det dramatiske slaget: Vi strandet i solsteken på E6 på grunn av ødelagt girkasse og vi brukte intet mindre enn 4 timer på turen hjem.

Summer interns

God driv på bedriftsbesøk, før nedturen på E6

Fellesprosjekt: Digital utvikling i og av BDO

Parallelt med arbeidet i tjenesteområdene revisjon og rådgiving, har vi alle fem arbeidet med et internprosjekt sammen. Oppgaven gikk ut på å identifisere hvilke grep BDO må ta for å holde tritt med den digitale utviklingen i bransjen. Vi ble oppfordret til å tenke utenfor boksen og til å være ærlige i våre løsningsforslag. Prosjektet ble presentert for ledergruppen torsdag i forrige uke. Vi pustet lettet ut da vi hørte applaus fra alle fremmøtte og fikk en fin takketale fra Trond-Morten.

Vær åpen for de endringene digitaliseringen krever

Dette har vært en utrolig spennende og lærerik sommer. BDO har tatt godt vare på oss, og vi opplever at det er et selskap med en kultur for de unge lovende. Nå venter skolebenken igjen like rundt hjørnet, og vi gleder oss til å ta fatt på et nytt skoleår med mange nye erfaringer og med nyttig innsikt fra arbeidslivet. Er det én viktig ting vi skal ta med oss, så er det å være åpen for endring og det å ha et digitalt tankesett.

Vi vil takke så mye for oss og for de mulighetene vi har fått i BDO!

Nå kan du søke om å bli BDOs summer intern 2018. Frist: 1. oktober

Hilsen Petter, Maria, Marte, Anisa og Emil

Fra venstre: Petter Hødal Torgersen, Maria Fougner, Marte Bjelland, Anisa Raza og Emil Magnus Jacobsen

DEL DETTE INNLEGGET: